Nya elbilar i Almedalen

Flera biltillverkare visar upp kommande elbilar under Almedalsveckan i Visby.

VW erbjuder provkörning av Golf Blue e-motion som har en räckvidd på 150km – synd bara att den inte kommer till Sverige förens senare delen av 2013. Tidigare samma år planeras sverigelansering av e-up! vilken är en liten 4 sitsig elbil.         www.cisionwire.se – Pressmeddelande: Volkswagen laddar för Almedalen      www.vibilagare.se – Eldriven Golf på Almedalen

Renault visar upp sin 2 sitsiga Twizy vilken är en sk UPV – Urban Personal Vehicle. Räckvidden anges till 100km och pris kring 75.000kr bör göra fordonet populärt. www.mynewsdesk.com – Pressmeddelande: Renault visar billiga elbilar i Almedalen  Enligt rykten planerad lansering i Sverige under hösten då även den 4 sitsiga Zoe ska börja säljas. Sedan i mars säljer Renault även en lätt transportbil kallad Kangoo ZE och den kommer förses med 5 sittplatser och döps då till Kangoo Maxi ZE. Räckvidden uppges till 170km men frågan är hur komforten är då den bygger på en transporter?

Renault har utvecklat ytterligare en elbil kallad Fluenze ZE vilken är elkonvertering av en konventionell bil men det är mycket osäkert om denna kommer till Sverige då den inte verkar klara vårt kalla vinterklimat särskillt bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s