Flopp pga dåligt utbud?

Hittills i år har 96 plugg-in fordon erhållit supermiljöbilspremie á 40.000kr. Premien kallas nu för flopp av dåligt insatta medier dn.se – Satsning på elbilar en flopp Andra har bättre koll på att utbud och teknikutveckling är en större begränsning nyteknik.se – Superbilen som ger dig 40 000 kronor i bonus

Det handlar snarare om att det finns alldeles för få bra elbilar att välja mellan då det endast är Nissan LEAF och Volvo C30 electric som erbjuder kompromisslöst elbilsägande avs komfort, säkerhet och prestanda. Mitsubishi iMiEV/Peugeot iOn/Citroën C-zero innebär allt för mycket kompromisser (förutom elbilens begränsade räckvidd) och har tappat stort i försäljning trots kraftiga prissänkningar. Enda tillgängliga ladd-hybriden – GM Volt/Opel Ampera – är alldeles för dyr och har dessutom dåligt rykte pga brand i batteri vid krocktest. 

Enda svenska importören av Nissan LEAF är Mobility Motors som har tre butiker – en i Malmö och två i Stockholm – och de har hittills inte haft några problem att hitta köpare till det 50-tal bilar som sålts sedan mars och fram till juli i år. Som det ser ut nu kommer de vara enda svenska återförsäljaren av LEAF året ut vilket ger fortsatt begränsad försäljning. 

3 tankar på “Flopp pga dåligt utbud?

  • Stämmer, tack för upplysningen.
   Hedin Bil kommer gå ut med pressrelease i nästa vecka där de meddelar att de nu har tre butiker som är auktoriserade för Nissan LEAF.
   Uppsala har fått en demobil samt ytterigare en till försäljning. Helsingborg har fått två bilar levererade varav en redan är såld. Ytterligare bilar kan beställas hem men leveranstiden är upp till fyra månader…
   Saknar uppgift från Hedin i Mölndal.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s