Snabbladdstationer i Belgien

Belgien inversterar i snabbladdstationer och de första snabbladdarna ska nu vara i drift. Totalt 50 st CHAdeMO-snabbladdare kommer levereras av ABB: cisionwire.se – Vitaemobility och ABB bygger infrastruktur med 50 DC snabbladdare i Belgien

Glädjande att även Belgien nu satsar på elfordon och infrastruktur för snabbladdning precis som Norge, Danmark och Estland redan gör. Känns som Sverige är ordentligt efter i jämförelse med länder i vår närhet…

3 tankar på “Snabbladdstationer i Belgien

 1. Kul att få kontakt med fler som söker efter chademo-laddare!
  Har precis köpt en Nissan Leaf och bor i Uddevalla. Normala resor till Lysekil och Göteborg är inga problem, men har släkt i Eskilstuna. Har 25 mil till Örebro så någonstans mellan Götene och Örebro skulle jag ha behov av en chademo snabbladdare. Skall vi göra gemensa sak och trycka på ex Burger King i Laxå att ta upp kampen med McDonalds som satsat kring gamla E4 an.

  • Hej Jörgen
   Alltid kul att knyta kontakter med andra LEAF-ägare!
   Är bilen köpt i Göteborg eller finns det LEAF-dealer i Uddevalla nu?

   Gällande snabbladdstationer så är det på gång utefter E6 norr om Göteborg samt även innåt landet, dock är det inte klart exakt placering av el-mackarna ännu.

   För din resa till Eskilstuna tror jag inte att det räcker med en laddstation i Laxå då den kommer lite för långt bort då det är 19mil från Uddevalla. Detta beroende på att elbilar har en högre förbrukning i motorvägsfart vilket reducerar LEAFens räckvidd till ca 14-15mil. Vid snabbladdning laddas battriet dessutom upp till endast 80% av sin batterikapacitet vilket ytterligare kortar ner räckvidden.

   Bättre placeringar av laddstationer bör vara i Mariestad och Örebro – då blir din resa uppdelad på 13mil + 11mil + 8mil.

   • Tack för ditt svar. Har försökt få kontakt med andra som planerar eller lobbar för ett få E20 körbar med elbilar. Känner du till vilka som planerar utbyggnaden norr om Göteborg?

    Beträffande inköpet av LEAFen så gjorde jag det hos Mobillity Motors i Sätra, Stockholm.
    De bjöd på transporten till Uddevalla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s