Leaf 2013 får längre räckvidd

Nissan har nu avslöjat förbättringar som införs till årsmodell 2013 av Nissan Leaf.      Det är endast modellförändringar för Japanska marknaden som släppts men det bör inte skilja sig så mycket från de bilar som ska byggas i England när den nya fabriken i Sunderland startar sin produktion nästa år.

Största förbättringen är en värmeväxlare som ersätter den värmepatron på 4,5kW som värmt kupén på tidigare årsmodeller samt att innertaket nu blir värmeisolerat för att  minska förluster av kupévärme. Detta tillsammans med ökad energi regenerering vid inbromsning och en total viktbesparing på 80kg per bil gör att räckvidden förlängs med 14%, vilket ger en total räckvidd på ca 200km enligt NEDC (Europeisk körcykel).  Batteriets laddningsnivå kommer även anges i procent (%) SOC (State Of Charge).

Största praktiska förändringarna är att LEAF 2013 kan beställas med ”Chic, elegant black interior” samt att bagageutrymmet ökar från 330 liter till 370 liter tack vare att förstärkningsbalken bakom baksätet försvinner.

Från och med 2013 års modell kommer Leaf att säljas med tre olika utrustningsnivåer där en billigare variant utan GPS, ljusautomatik, regnsensor, handsfree, backkamera och alu-fäljar som i Japan blir 784350JPY billigare än den fullspecade varianten.      Leaf kommer säljas med olika utrustningsnivåer även i Sverige och en gissning är att den billigare varianten då blir ca 50.000kr billigare än nuvarande årsmodell.

Länkar: green.autoblog.com – 2013 Leaf details in Japan: more range, better charging  nyteknik.se – Nissan vässar Leaf

1 tanke på “Leaf 2013 får längre räckvidd

  1. Pingback: Sänkt pris på LEAF i Sverige | blixtgordon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s