Chevrolet Spark EV till Sverige?

chevrolet_sparkI sommar är det USA-premiär för den helelktriska småbilen Spark EV hos Chevrolet-handlarna i Kalifornien. Nu meddelar Chevrolet att Spark EV kommer visas på Motormässan i Genève i mars vilket innebär att den blir aktuell även för Europa -och troligen också för Sverige. Tyvärr saknas uppgift om pris och planerad säljstart: mynewsdesk.com – Spark EV: En eldriven Chevrolet på motormässan i Geneve

Spark EV har en elmotor på 100kW och 542Nm som enligt GM ska ge en acceleration 0-100 km/tim på under 8,5 sekunder. Litiumjonbatteriet på 20kWh är placerat under baksätet som har plats för 2 personer. Det finns inga uppgifter om vare sig toppfart eller räckvidd men en gissning är att Spark EV kommer klara dryg motorvägsfart á 130km/h och få en räckvidd på 120-150km vid gynnsam väderlek och modest hastighet.

chevrolet_spark_ev_comboSpark EV stödjer den nya CCS-standarden för snabbladdning vilket ger batteriet 80% laddning på bara 20 minuter. Normalladdning med 230V i ett 16A uttag bör ta ca 6 timmar och med 10A knappt 10 timmar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s