Rusning efter Outlander PHEV

På bara fem veckor har 152 st Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrider förhandsbokats av kunder i Sverige vilket innebär att den första leveransen av 150 bilar redan har sålt slut. Första bilarna för Europamarknaden kommer byggas i maj och börjar levereras till Svenska kunder tidigast i slutet på juli. Mitsubishi Outlander PHEV 2013 ny

Försäljningen har gått över förväntan trots att kunderna inte fått möjlighet att provköra Plug-in SUVen eftersom första demobilen kommer till Sverige först i April. Har själv förhandsbokat ett exemplar med Business Nav paketet och färgkod Technical Silver(som bilden ovan) och blivit lovad en provkörning under våren när demobilen kommer till Göteborg. (Det är inte fråga om att byta ut LEAFen ännu utan det är vår V70 Classic som kommer avyttras efter sommaren.)

Trots en bra start i Sverige för Outlander PHEV är det långt ifrån de 7000 bilar som redan förhandsbokats i Holland! Förmånsvärdet för laddhybrider är helt borttaget i Holland vilket gör dessa mycket förmånliga för tjänstebilsförare.

2 tankar på “Rusning efter Outlander PHEV

  1. Har du någon statistik över hur phev-, hev- och ev-ägandet ökar i Sverige?
    Jag antar att marknadsandelen fortfarande är liten men den borde ju öka kan man tycka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s