Orust först med snabbladdare i Bohuslän

På  initiativ av Orust Kretslopps Akademi blir nu Orust först ut med snabbladdare för elfordon i Bohuslän. Laddaren som i huvudsak har finansierats av Orusts Sparbank kommer placeras i Henån och planeras att tas i drift i samband med Orust Energimässa i början på maj. www.garo.se/nyheter

Garo QC50 EcoLaddaren är en GARO QC50 Eco med stöd för CHAdeMO-laddning vilket innebär att Nissan Leaf samt EV-trillingarna iMiEV, iOn och C-zero kommer kunna laddas där. Snabbladdaren är även förberedd för CCS standard och kan uppdateras med ytterligare en sladd med Combo T2 laddhandske.

Laddplatsen kommer även utrustas med en fristående laddstolpe med Typ-2/Mode-3 kontakt för 22kW AC-laddning som främst är anpassad för Renaults elbilar Fluence ZE och Zoe. Även Daimlers lilla Smart ED kan laddas med 22kW AC samt Mercedes B-klass E-cell vilken kanske kommer till Europa i början på nästa år.

Även nästa generation av Volvo C30 electric som utvecklas i samarbete med Siemens kommer stödja Typ-2/Mode-3 AC-laddning upp till 22kW när den kommer senare i år.

Orust laddinfrastrukturEnligt ELIS  – databas över antal elbilar i Sverige – så finns det nu 3 st elbilar i trafik på Orust och dessa kan laddas på totalt tio platser på ön.

När snabbladdaren är i drift i maj blir Orust tveklöst ledande i landet vad gäller laddinfrastruktur för elfordon!

1 tanke på “Orust först med snabbladdare i Bohuslän

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s