Svenska priser för Nya LEAF

Svenska priser för nya generationen av Nissan LEAF börjar läcka ut men ännu finns ingen officiell information från Nissan. Det skvallras nu om pris för de tre olika utrustningsnivåerna, basvarianten Visia skall kosta 314.890kr, Acenta som har jämförbar utrustningsnivå med dagens modell kostar 340.990kr och den topputrustade Tekna får ett pris på 369.090kr. Samtliga priser innan avdrag för supermiljöbilspremie.

Nytt är även att man nu kan hyra batterierna från Nissan men detta ger endast en prissänkning med 60.000kr på inköpspriset. Med en årlig körsträcka på 1250mil blir kostnaden för 36 månaders batterihyra totalt 30.000kr – jag kör det dubbla!Nissan LEAF 2.0 vitNissan uppger att Nya LEAF har förbättrats på 100 punkter och intressantast är:

 • Utökad räckvidd till 199km genom lägre friktion, kraftigare regenerering, minskat luftmotstånd samt att man bantat ner LEAF med 32 kilo.
 • Värmepaketet har gjorts 70% effektivare genom ett värmepumpssystem som ersätter den tidigare keramiska PTC-termistorvärmaren som gjort att elförbrukningen sänkts avsevärt och även bidrar till längre räckvidd vintertid.
 • Ny AC-laddare på 6,6kW gör att laddtiden kortas ner till 4 timmar vid laddning med 230V/32A samt vid stationära semisnabbladdare med 11kW effekt. Den nya laddaren har placerats i motorrummet, vilket ger 40 liter mer plats för bagage då den gamla laddaren satt monterad i den synliga tvärbalken i bagageutrymmet.
 • Förbättrad version av Carwings med flera nya funktioner, bl.a Google Send-To-Car som gör det möjligt att planera färdväg på dator eller surfplatta och därefter skicka instruktionerna till bilen.
 • Den mest praktiska förändringen av kupén är att inredning och säten kan fås i mörk klädsel som dessutom har blivit miljövänligare. Klädseln är nu till 100 procent tillverkad av sockerrör vilket enligt Nissan gör den helt återvinningsbar.
 • Laddluckan i fronten på bilen har försetts med LED-belysning vilket underlättar kontaktering i mörker och laddkabeln har fått elektromekanisk låsmekanism som låser fast kabeln under laddning.
 • Tekna-varianten får parkeringshjälp med Around View Monitor som med nätverks-kopplade kameror skapar en 360-gradersvy runt bilen på pekskärmen.

Nissan har nu släppt en pressrelease om nya Leaf men den innehåller inte mycket info om utrustning och har ej heller några priser angivna: http://news.cision.com/se/nissan-nordic-europe-oy/r/nya-nissan-leaf-visar-europeerna-vagen-till-utslappsfri-bilism,c9400965 Mer info om samtliga förbättringar på Leaf finns här.

I samband med provkörning av Leaf så efterfrågar ViBilägare bättre incitament och förmåner för elbilar! Enda Svenska motortidningen som inte motarbetar och skriver ner elbilar – all heder till dem! vibilagare.se/bloggar – Eldrift vettig i Norge

3 tankar på “Svenska priser för Nya LEAF

 1. Reblogged this on blixtgordon and commented:

  Tillkommande information om prissättning för LEAF 2013:
  6,6kW-laddaren är tillval för Acenta och Tekna och kostar 1000€ extra, pris i Sverige är inte klart men ska enligt ÅF ej överstiga 10000SEK
  Enklaste modellen Visia får inte den nya värmeväxlaren vilket bör påverka räckvidden, framförallt vintertid!

  • Det är många förbättringar på Nya LEAF jämfört med föregående årsmodell, även om LEAF från början var bra och välutrustad rekommenderar jag dig att vänta på Nya LEAF som börjar levereras i juni.
   Vill du inte vänta till dess bör det inte vara så svårt att förhandla fram ett bra pris på nuvarande variant hos de bilhandlare som har LEAF stående i bilhallarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s