Nya Volvo C30 electric på väg

C30 Siemens vid HRMNya Volvo C30 electric (gen2) som vidareutvecklats tillsammans med Siemens kommer levereras till de första leasingkunderna inom några veckor. Den nya demoflottan på 100 bilar ska utvärderas av Siemens och Volvo samt utvalda kunder i Sverige och Tyskland. Bilarna har liksom föregångaren 24kWh batterikapacitet men har fått en ny elmotor från Siemens på 89kW som ska ge bättre acceleration och verkningsgrad vilket resulterat i något längre räckvidd, totalt 164km enligt NEDC.

C30 Siemens EV tidladdNya C30 electric får även en ny trefas snabbladdare på 22kW inbyggd i bilen som vid anslutning till trefas 400V/32A laddar batteriet till 80% på 40-50 minuter och med 400V/16A tar motsvarande laddning drygt 1,5 timmar. Att ladda ett urladdat batteri fullt med enfas 230/16A tar knappt 7 timmar.  För att hantera den höga laddeffekten byter Volvo ut kontaktdonet för inkoppling i bil till Typ-2 (Mennekes).

Möjligheten till snabbladdning tillsammans med ethanolvärmaren som fanns redan på första versionen av C30 electric gör bilen till en attraktiv lösning för den som vill köra bil utsläppsfritt i vårt nordiska klimat. Lite synd bara att bilen byggs i så små volymer…

3 tankar på “Nya Volvo C30 electric på väg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s