Invigning av snabbladdare på Orust

Invigning Orust Snabbladdare

Jan Tore Gjøby från Norska Infragreen gratulerar Orust till den första snabbladdaren.

Orust KretsloppsAkademi anordnade energimässa i Ellös 5 maj och dagens stora höjdpunkten var invigningen av Orust(och Bohusläns) första snabbladdare! Laddaren på 50kW kommer från Garo och är utrustad med ett nytt kontakdon från Sumitomo. Den nya generationen kontaktdon ”CHAdeMO 1.0” är enklare att hantera än föregångaren som i princip krävde dubbelfattning både vid kontaktering och att lösgöra efter laddning. Snabbladdning Ellos Gordon+Sumitomo

Volvo Personvagnar var på plats med sin uppdaterade C30 electric som utvecklats tillsammans med Siemens. Största nyheterna är ny drivlina från Siemens samt en ombordladdare från Brusa som möjliggör AC-laddning upp till 22kW.

C30 Siemens OrustJag fick möjlighet att ta en kortare provtur med nya C30 och det kändes att bilen uppgraderats med ny kraftfullare elmotor, speciellt i högre hastigheter var det klart förbättrad respons jämfört med föregångaren.

Volvo C30 electric Wallbox ChargeStorm När C30 electric börjar levereras till leasingkunder efter sommaren kommer även en portabel laddbox finnas som tillval. Laddboxen är framtagen i samarbete med ChargeStorm och gör det möjligt att ladda vid 3-fas industri-uttag upp till 32A vilket då ger en laddeffekt på 22kW och fullladdat batteri på 1,5 timme! En prototyp av laddaren visar att det går att ställa in laddströmmen på 10A, 16A, 25A och 32A.

Synd att VCC bara gör mindre provserier av C30 electric. Visserligen har C30-modellen gått ur produktion men en framtida V40 electric med liknande prestanda och prislapp under 400 000 SEK skulle garanterat bli en bästsäljare i klass med Nissan Leaf!?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s