Svenska priser för Nya LEAF

Tillkommande information om prissättning för LEAF 2013:

  • 6,6kW-laddaren är tillval för Acenta och Tekna och kostar 1000€ extra, pris i Sverige är inte klart men ska enligt ÅF ej överstiga 10000SEK.
  • Enklaste modellen Visia får inte den nya värmeväxlaren vilket bör påverka räckvidden, framförallt vintertid!

blixtgordon

Svenska priser för nya generationen av Nissan LEAF börjar läcka ut men ännu finns ingen officiell information från Nissan. Det skvallras nu om pris för de tre olika utrustningsnivåerna, basvarianten Visia skall kosta 314.890kr, Acenta som har jämförbar utrustningsnivå med dagens modell kostar 340.990kr och den topputrustade Tekna får ett pris på 369.090kr. Samtliga priser innan avdrag för supermiljöbilspremie.

Nytt är även att man nu kan hyra batterierna från Nissan men detta ger endast en prissänkning med 60.000kr på inköpspriset. Med en årlig körsträcka på 1250mil blir kostnaden för 36 månaders batterihyra totalt 30.000kr – jag kör det dubbla!Nissan LEAF 2.0 vitNissan uppger att Nya LEAF har förbättrats på 100 punkter och intressantast är:

  • Utökad räckvidd till 199km genom lägre friktion, kraftigare regenerering, minskat luftmotstånd samt att man bantat ner LEAF med 32 kilo.
  • Värmepaketet har gjorts 70% effektivare genom ett värmepumpssystem som ersätter den tidigare keramiska PTC-termistorvärmaren som gjort att elförbrukningen sänkts avsevärt och även bidrar till längre räckvidd vintertid.
  • Ny AC-laddare på…

Visa originalinlägg 213 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s