Leverans av Outlander PHEV senareläggs

Mitsubishi har nu hittat orsaken till de överhettade batterierna för Outlander PHEV och samtliga 4314 bilarna som sålts i Japan ska uppdateras med nya batterier från leverantören, Lithium Energy Japan. Produktionen återupptas i slutet på augusti och de första 10 000 bilarna kommer skeppas till kunder i Holland. Anledningen till att de Hollänska kunderna prioriteras är att skatterabatten för plug-in hybrider upphör i Holland efter årsskiftet.

Avbrottet i produktionen och de stora antalet bilar som ska leveras till Holland gör att de 280 första Svenska köparna får vänta till slutet på året med att få sina Outlander PHEV.

3 tankar på “Leverans av Outlander PHEV senareläggs

  • Nej den verkar ju lite sådär trodde nog nissan var bättre. Tesla har ju dock precis gått ut med att de skall bygga en c-klass bil fast mycket bättre än Leafen, de kanske kan vara något:-)

   Det jag främst har emot suvar är att max 1% av de som har dem har behov av deras kapacitet samtidigt som det blir flera större fordon på vägarna och en krock med en mindre bil kommer medvetet att skada den man krockar med mer.
   Som arbetsfordon har de berättigande men i övrigt borde de vara förbjudna då de ger en totalt sett farligare trafikmiljö.

 1. Det betyder ju att ni får lite mer tid på att utvärdera om en hybrid verkligen är behövligt och ekonomiskt försvarbart 🙂
  En NV200 med passagerarplatser är kanske det som fyller behovet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s