Holland bygger rikstäckande nät av multi-snabbladdare

Fastneds planer på ett rikstäckande nätverk av snabbladdare i Holland hotas nu av en stämningsansökan som gemensamt lämnats in av 26 mackägare i landet. Enligt stämningsansökan anser mackägarna att el bör klassas som fordonsbränsle vilket enligt Hollänsk lag skulle ge bensinmackar ensamrätt att sälja el till bilar.
Det vore tragiskt ifall detta skulle stoppa projektet då en bidragande orsak till att Fastned kunnat komma in som en ny aktör beror på att traditionella mackägare tidigare inte insett att el är ett drivmedel och inte själva byggt infrastruktur med snabbladdare i Holland…

blixtgordon

Fastned är en ny snabbladdoperatör som kommer placera ut multistandard-snabbladdare utefter samtliga riksvägar i Holland. Utbyggnaden startar i september och beräknas pågå till slutet på 2015 och landet kommer då vara först med en landsomfattande infrastruktur för snabbladdning av elbilar med stöd för samtliga laddstandarder – CHAdeMO, CCS och Mode-3/Typ-2.

Var och en av Fastneds 201 stationer kommer att utrustas med flera snabbladdare från ABB, bland annat modellerna Terra 52 som stödjer snabbladdning med CHAdeMO och Mode-3/Typ-2 samt Terra 53 som även stödjer den Europeiska laddstandarden CCS. Samtliga laddstationer kommer att förses med soltak och placeras inom högst 50 kilometers räckvidd från varandra längs Hollands riksvägar.

Det finns redan ett 50-tal CHAdeMO-snabbladdare i Holland varav 44 driftas av en redan etablerad operatör – The New Motion, så det lär bli konkurrens om elbilskunderna i Holland! Sverige har just nu 15 snabbladdare vilket inte inte räcker långt vare sig att bota räckviddsångest eller öka…

Visa originalinlägg 5 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s