Sex nya snabbladdare planeras på västkusten!

BildLaddpunkten elektrifierar det svenska vägnätet genom att placera ut snabbladdare vid strategiska platser och därigenom göra längre resor möjliga med elbil. I ett första steg uppförs sex snabbladdstationer utefter de större vägarna på västkusten mellan Halmstad och Strömstad, se bilden ovan. Första laddaren kommer upp i Kungälv under hösten och planen är att samtliga sex snabbladdare ska vara i drift innan årsskiftet. 

De första laddarna kommer ha stöd för CHAdeMO och AC-laddning Typ2/Mode3 men laddplatserna kommer även kompletteras med CCS-laddare för att erbjuda snabbladdning för samtliga kommande elbilar. 

Etableringen utefter Sveriges norra västkust öppnar upp för norska elbilsförare att nyttja snabbladdningsstationerna då det finns mer än 4000 elbilar med stöd för CHAdeMO-laddning i de norska gränskommunerna. Svenska elbilsbeståndet är ännu så länge alldeles för tunt för att utgöra ett stabilt kundunderlag. 

De första sex snabbladdarna kommer följas av fler och den långsiktiga planen är att Laddpunkten ska elektrifiera samtliga större vägar i södra och mellersta Sverige. Följ utvecklingen på http://www.laddpunkten.se

4 tankar på “Sex nya snabbladdare planeras på västkusten!

 1. Hej Gordon!

  Är nyfiken på vad Laddpunkten.se är. Kan du berätta mer?
  Jag har själv kommit tillbaka från en veckas elbilssemester i Danmark på 1400 km och har insett att Sverige behöver en central operatör för snabbladdning precis som i Danmark…

  Hälsningar
  Sven

  • Hej Sven,

   Laddpunkten samarbetar med Nissan Norden för att skynda på utbyggnaden av snabbladdinfrastruktur i VästSverige. De första sex laddarna har stöd för både CHAdeMO och AC-laddning med Typ2/Mode3.
   Tanken är att samtliga laddplatser även ska kompletteras med CCS-laddare. Ambitionen är att de första laddarna ska vara på plats innan årsskiftet men det är nog en del byråkratiskt krångel med markägare, elbolag och kommuner så vi får se om planen håller.

 2. Gordon, vet du vem som står bakom Laddpunkten.se? Är detta något som är oberoende av Nissans satsning eller är det ett samarbete?

  /Lydhig

  • De första snabbladdarna placeras ut i samarbete med Nissan, det är alltså samma typ av laddare som redan finns hos Hedin Bil i Mölndal samt vid Gatubolaget på Ringön. Laddpunktens laddare kommer även vara utrustade med Typ2/Mode3 kontakt för laddning av elbilar från ex Renault och Volvo.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s