Prisindikation och bilder på BMW i3

BMW-i3-final-07-autoblogBilder på BMWs lilla elbil i3 har läckt ut på holländska autoblog.nl och även försäljningspris i både Tyskland och Storbritannien. Vid en jämförelse med Nissan Leaf kan man ana att BMW försöker prisa in sig i nivå med Nissans topputrustade Leaf i Tekna-utförande.

Leaf Tekna kostar € 35090 i Tyskland och £ 30490 i Storbritannien att jämföra med BMW i3 som kommer kosta € 34090 i Tyskland och £ 30680 i Storbritannien. Detta indikerar att BMW i3 bör hamna kring 367000-372000 kr i Sverige, jämfört med Nissan Leaf Tekna som kostar 369090 kr. Samtliga priser är angivna innan supermiljöbilspremie. BMW-i3-final-05-autoblogBMW i3 kommer enligt bilderna få bakdörrar som öppnas i framkant vilket förenklar insteget till baksätet trots att bakdörrarna är väldigt korta. BMW-i3-final-13-autoblogInstrumenten är snygga med digitala displayer både i mittkonsolen och på förarplats.  BMW i3 ser ut att få rattväxel integrerad i någon typ av multifunktions reglage.BMW-i3-final-17-autoblogBMW i3 kommer stödja snabbladdning enligt CCS-standard vilket innebär att både DC snabbladdning och AC normalladdning görs via samma uttag i bilen.

BMW kommer släppa officiella bilder den 29 juli och troligen även gå ut med officiellt försäljningspris. Ska bli intressant att se om jag hamnat rätt i mitt antagande om prissättning i Sverige.

3 tankar på “Prisindikation och bilder på BMW i3

  1. BMWn är en småbil, storlek som en Polo?
    Och Leaf som en Golf ungefär.
    Dessutom har Leaf nästan dubbelt så stort bagage.

    • BMW i3 är fyrsitsig då det endast finns plats för två bältade personer i baksätet. Leaf är större med plats för fem och det går även ner en barnvagn i bagaget.
      Även om BMW i3 får anses vara en premiumbil så är Leaf Tekna fullproppad med teknik. Troligt är att motsvarande utrustningsnivå innebär ett rejält påslag på det redan väl tilltagna grundpriset.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s