Högt pris för Ford Focus Electric!

Officiellt pris för Ford Focus Electric är nu mer eller mindre klart och kommer publiceras på www.ford.se under nästa vecka, redan nu finns svenska priser      och tillbehör sammanställt i detta dokument: Prislista Ford Focus ElectricFord Focus Electric Frankfurt

Priset på 404.000SEK får anses vara väl i överkant jämfört med konkurrerande elbilar – bilar som dessutom är möjliga att snabbladda! Räckvidden är likvärdig med Nissan LEAF men bagageutrymmet är mindre eftersom batteriet upptar en stor del av utrymmet i skuffen. Helhetsintrycket är dock att det är en välbyggd och gedigen elbil som jag tror kan tilltala de flesta – tyvärr gör priset att många kommer välja bort den för billigare konkurrenter. Jag gjorde en kortare testkörning i förra veckan: https://blixtgordon.wordpress.com/2013/09/03/forsta-ford-focus-electric-nu-i-sverige/

Enligt Ford själva så kommer de inte göra någon förlust på sina elbilar vilket troligtvis har renderat det höga priset. Ford räknar inte med några större försäljningsvolymer i Europa då deras egen prognos anger 1000 sålda Focus Electric under 2014.

3 tankar på “Högt pris för Ford Focus Electric!

  1. Ett alternativ för samma pengar är ju två stycken nästan nya trillingar med futuristiskt design och möjlighet till snabbladdning. Forden ligger nog lite högt i pris när billigaste Tesla Model S kostar 652.450 kr. Kryssar man i rutan med supercharging till 17.900 får man gratis snabbladdning så länge bilen och företaget Tesla lever.

  2. Wow! Folk som har råd med de priset kan nästan lika gärna köpa en tesla model s (inte riktigt kanske, teslan kostar vell 650’000kr me moms och sånt, men endå..)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s