Totalseger i eLeMans 2013!

Årets upplaga av eLeMans genomfördes i ömsom hällregn och ömsom solsken på Bananpiren i centrala Göteborg. 17 elbilar fanns på startlinjen och nya modeller för i år var en Ford Focus Electric och två stycken Citroën C-zero varav den ena rattades av mig och min co-driver Patrik.

eLeMans Flygande start

Bilarna uppställda för klassisk LeMan-start!

Första deltävligen gick ut på att köra så energisnålt som möjligt under totalt 20 varv på den 1,5km långa City Race Arena. Medelhastigheten under racet fick inte överstiga 50 km/h men det fick inte heller gå långsammare än 40km/h.

eLeMans Lydhig

Foto: Peter Milén

Vinnare av detta delmoment blev Thomas Lydhig som i sin röda Citroën C-zero endast förbrukade 3kWh trots ihållande regn. Näst snålast körde Patrik och jag med en förbrukning å 4,8kWh – att skillnaden blev så stor berodde nog på Thomas långa erfarenhet av att köra C-zero samt att vi hade stora problem med imma i vår C-zero vilket tvingade oss att använda kupéfläkt och AC i omgångar. Att racets båda C-zero knep de två förstaplaceringarna var för oss ingen större överraskning då bilens låga vikt och nätta konstruktion ger väldigt låg energiförbrukning jämfört med större konkurrerande elbilar.

Deltävling 2 bestod i ett manöverprov där två större matkassar och en drickaback skulle lastas in i bilen och därefter köras ca 400 meter fram till en radda däck där man skulle parkera så nära däcken som möjligt, givetvis gällde det att göra detta på kortast möjliga tid och med så stor precision som möjligt! I detta moment placerade vi oss på en delad tredjeplats med ytterligare två andra team.

Det sista tävlingsmomentet bestod av en utslagstävling där det gällde att köra den 1500 meter långa banan med olika medelhastigheter. De team som kom längst ifrån den uppgivna medelhastigheten plockades av banan en efter en. Detta moment var i mitt tycke det mest krävande och när vi fick lämna banan återstod endast tre andra bilar.

eLeMans Segrare

Segerfoto Team HRM/Hurtig

När samtliga delmoment slutligen summerades visade det sig att vi hade lyckats placera oss så bra i samtliga deltävlingar för att ta hem en totalseger i eLeMans!

4 tankar på “Totalseger i eLeMans 2013!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s