Fyra av tio sålda Outlander är PHEV

Fram till och med september har Mitsubishi sålt totalt 852 st nya Outlander i Sverige. Av dessa är hela 361 st Plug In-Hybrider och resterande 491 st är fossildrivna (främst diesel). Under september stod andelen PHEV för 40% av antalet sålda Outlander i Sverige.outlander PHEV in snowJämfört med tidigare års försäljning av Outlander (909 st under 2012 och 985 st under 2011) så ser prognosen för årets försäljning ut att hamna på nära 1200 bilar i Sverige. Ökningen beror nog till viss del på lanseringen av en ny modell av Outlander men störst anledning kan tillskrivas PHEV-varianten som lockat nya kunder till det Japanska bilmärket – inklusive undertecknad! Mitsubishi är just nu ensamma om att erbjuda en kombination av SUV, elektrisk 4WD och PHEV med minst 50km elektrisk räckvidd! En förbrukning på 0,19 liter/mil och CO2 utsläpp på låga 44 gram/km berättigar även till supermiljöbilspremie vilket också ökar intresset för Outlander PHEV.

Försäljningen av Outlander PHEV går långt bättre än förväntat och bara i Japan har fler än 8000 bilar sålts sedan i januari – dubbelt så många än den beräknade årsvolymen på 4000 bilar. Europa förväntas dock bli största marknaden för plug-in hybriden och bara i Nederländerna och Scandinavien, som är prioriterade marknader, har fler än 10000 bilar beställts.Outlander PHEV i NagoyaPå grund av den stora efterfrågan har Mitsubishi sedan september dubblerat produktionen i fabriken i Nagoya från 2000 till 4000 PHEV per månad, vilket motsvarar en årsvolym på knappt 50 000 bilar per år.

volvo-v60-plug-in-hybrid-productionPHEV har blivit en succé även för Volvo som nära nog dubblerar produktionen för Volvo V60 PHEV. Den allt större efterfrågan, i framför allt Nederländerna, Italien och Belgien, har lett till att Volvo ökat produktionstakten i Torslandafabriken från 150 till 282 PHEV per vecka. Under 2013 planerar nu Volvo Cars att bygga 7 600 plug-in hybrider – och målet för 2014 ligger på 10 000 bilar.

De första 20 st Outlander PHEV levereras till Svenska kunder i slutet på oktober. Själv får jag min egen bil i början på december då ytterligare 80 bilar levereras till väntande kunder. Den som beställer en Outlander PHEV idag ser ut att få vänta till februari/mars på leverans av sin bil.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s