Sveriges första CCS snabbladdare i Falun

Igår togs Sveriges första CCS-snabbladdare i drift i Falun. Laddaren är en sk duo-laddare från GARO(Efacec) med stöd för både CHAdeMO och CCS vilket innebär att både Japanska och Tyska elbilar kan snabbladda där.

Snabbladdningsstation Falun 20131022 smallSnabbladdaren är placerad vid ICA Maxi i Falun och uppförd av Falu Energi & Vatten. Snabbladdaren ingår i ett demoprojekt, kallat Elfordonsoffensiven, som leds av Power Circle tillsammans med aktörer i Falun, Gävle, Ludvika, Västerås och Östersund. Projektet är delfinansierat av Energimyndigheten. Elfordonsoffensiven har tidigare installerat en CHAdeMO-laddare i Ludvika och ytterligare en snabbladdare kommer installeras i Gävle i november.

Snabbladdningsstationen är tills vidare gratis att använda och vem som helst kan i dag åka dit och ladda.

CCS är en förkortning av Combined Charging System och är den nya tyska standarden för 50kW DC snabbladdning som stödjs av bland annat VW e-up! och BMW i3 som lanseras i Sverige inom kort.

2 tankar på “Sveriges första CCS snabbladdare i Falun

  1. Såg att nissan leaf ska komma med 48kwh batteri, alltså dubbelt så stort. Då behövs nog snabbladdning. Vet du något mer om batteriet? Med så stort batteri så räcker det till det mesta även om priset blir högre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s