Ökad elbilsförsäljning och fler elbilar på väg!

Uppdaterad 20131104:

Bil Swedens försäljningsstatistik för oktober visar en tydligt uppåtgående trend i elbilsförsäljningen, om än från låg nivå. Under årets första 7 månader såldes endast 174 elbilar i Sverige men nu har försäljningen tagit fart under hösten med 26 st sålda elbilar i augusti, 44 st under september och 69 st i oktober.Bil Sweden Nyregistrerade Supermiljöbilar Oktober 2013Det är främst Nissan som dominerat försäljningen av rena BEV med 264 st Nissan Leaf sålda hittills i år. Försäljningen tog ordentlig fart efter sommarens säljstart av Nya Euro-Leaf med förbättrad räckvidd och fler utrustningsnivåer vilket i praktiken sänkt grundpriset för instegsvarianten.

Volvo har under året sålt 24 st C30 electric medan Citroën endast sålt 3 st C-zero. Månadens skräll stod dock Mitsubishi för som plötsligt sålde 12 st i-MiEV från att inte ha sålt ett enda exemplar tidigare under året!

I september dök Ford Focus Electric upp i statistiken med 2 st demobilar och i oktober hittar vi ytterligare en nykomling på listan – 6 st VW e-up! Under årets återstående månader kommer VW e-up! troligen visa upp en ordentlig ökning av registreringarna då det är mer än 150 st bilar beställda av återförsäljare varav ca 100 har planerad leverans innan årsskiftet!

Bland laddhybriderna är Mitsubishi Outlander PHEV ny för oktober med   tio registrerade bilar. Fyra av dessa ska gå som demobilar för Mitsubishi Motors Sweden och resterande sex är kundbilar – varav en levereras till kund i Göteborg inom kort!

Statistiken från Bil Sweden baseras på uppgifter från generalagenter för samtliga bilmärken i Sverige och den vaksamme har säkert noterat att Tesla Model S saknas. De första Model S har levereras till kunder i Sverige men då det saknas generalagent så är dessa privatimporterade – och syns därför inte i statistiken från Bil Sweden.

2 tankar på “Ökad elbilsförsäljning och fler elbilar på väg!

    • Tesla har ännu inte fått igång sitt säljnätverk i Sverige men så fort det är på plats antar jag att även de kommer rapportera in sin försäljningsstatistik till Bil Sweden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s