BMW i3 missar stjärna i EuroNCAP

I senaste krocktestomgången vid Euro NCAP ingick elva bilmodeller varav BMW i3 var en av fem bilar som endast fick betyget fyra stjärnor!BMW i3 EuroNCAPI frontalkrock rankas bilen ha bra skydd då kupéutrymmet anses ha en stark konstruktion och även i sidokrocktestet ger BMW i3 ett bra skydd för föraren. Däremot gick det sämre i det svåra sidokrocktestet mot stolpe där skyddet mot bröstkorgen hos de åkande ansågs vara svagt. Dessutom anses skyddet mot pisksnärtskador inte mer än medelmåttigt.

Det är mycket förvånade att BMW inte tar hem full pott vilket får ses som ett stort misslyckande av en premiumtillverkare som inte missat en stjärna på tio år!

2 tankar på “BMW i3 missar stjärna i EuroNCAP

  1. Ja det var ju mer än klantigt att missa detta (vilket BMW såklart visste) och Nissan Leaf får behålla tronen som den bästa ”vanliga” elbilen och det sätter STOP för BMWn i upphandlingar.
    Synd då det verkligen behövdes fler 5 EuroENCAP elbilar

  2. Ajaj, då kan det t.ex. satta stopp för i3 i vissa upphandlingar som kräver högsta betyg i krocksäkerhet för att få vara med. Lite klantigt av BMW kan man tycka att inte ha koll på detta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s