Outlander PHEV får full pott i EuroNCAP

I samma veva som EuroNCAP krocktestade BMW i3 så testades även Mitsubishi Outlander PHEV och det gick betydligt bättre för el-SUV:en som lyckades kamma hem samtliga fem stjärnor i säkerhetsbetyg!Outlander EuroNCAPResultatet kommer inte som någon större överraskning då Mitsubishi Outlander med dieselmotor fick toppbetyg när den testades förra året. Det är bara betyget för vuxenskydd vid fontalkrock som av någon anledning blev lägre då provresultaten indikerar marginellt sämre skydd för underbenen jämfört med Outlander diesel.

Outlander EuroNCAP jamforelseNytt för 2013 är att det läggs större vikt på varningssystem och dokumentation i kategorin ”förarstödsystem”. Trots att Outlander fick 7 poäng vid båda testerna blir totalbetyget för denna kategori lägre för PHEV eftersom poängskalan ändrats.

Generellt så är en tyngre bil säkrare vid frontalkrock med annat fordon eftersom en tung bil har mer rörelseenergi än en lättare. Outlander PHEV väger 1810 kg och jämfört med en dieseldriven Outlander så skiljer det 315 kg till fördel för PHEV.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s