NEVS levererar elbilar till pilotflotta i Kina

NEVS förvärvade konkursboet efter SAAB Automobil och deklarerade att verksamheten främst skulle fokusera på utveckling och produktion av elbilar.

Foto: NEVS

Foto: NEVS

När produktionen återupptogs den 2 december var det dock en fossildriven Saab 9-3 Aero Sedan med 2,0 liters turboladdad ottomotor på 220hk/350Nm som rullade av bandet i Stallbacka. Försäljningen fokuseras inledningsvis på kinesiska marknaden men ett begränsat antal bilar kommer att säljas till svenska kunder och kan från och med idag beställas direkt på Nevs hemsida – saabcars.com.

Priset för nya Saab 9-3 Aero Sedan är 279.000 kr och det går endast att välja mellan silver eller svart metallic. Bilarna är fullutrustade och då ingår vinterdäck på 16 tum lättmetallfälg, enda möjliga tillvalet är automatisk växellåda för 10.000 kr.

NEVS första elbil bygger på Saab 9-3 Sedan och lanseras under 2014 med Kina som första marknad. NEVS delägare, provinsstaden Qingdao, har lagt en första beställning på en pilotflotta om 200 elbilar med leverans under våren 2014. Elbilarna som kommer ha en elektrisk räckvidd på ca 200 km ska användas som eltaxi i den Kinesiska staden.

Svenska kunder kan förhoppningsvis köpa elbilen under nästa år.

Uppdaterad med länkar 20131212:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s