VW e-Golf till Sverige i höst

Der neue Volkswagen e-up! und der neue Volkswagen e-GolfI tisdags öppnade Volkswagen orderböckerna för e-Golf i Norge och på bara tre och en halv timme gjordes över 1.200 beställningar – nästan sex bilar per minut! Svenska kunder får snällt vänta till v27 då e-Golf premiärvisas i Visby under Almedalsveckan, leverans av första svenska bilarna beräknas därefter till augusti.

Volkswagen-e-Golf drivetrain

VW e-Golf har en elmaskin på 85kW/270Nm som skickar iväg bilen 0-100 km/h på 10,4 sekunder. Förbrukningen är så låg som 1,27 kWh / mil bla tack vare aerodynamiska och viktreducerade aluminiumfälgar. Det vätskekylda litiumjonbatteriet med en total kapacitet på 26,8 kWh, varav 24,2 kWh tillgängligt, ger e-Golf en räckvidd på 190 km enligt NEDC. VW uppger dock den praktiska räckvidden till mellan 130 – 190 km, beroende på körstil och last. I vinterväglag begränsas räckvidden ytterligare till 80-120 km.

e-Golf har precis haft säljstart i Tyskland och priset där är 34.900 €. Lilla e-Up! som säljs i Sverige för 269.500kr kostar i Tyskland 26.900 € så med den som måttstock bör priset för e-Golf hamna kring 349.800 kr.

VW Golf e-motion Gordon

För knappt ett år sedan fick jag en kortare provtur i en prototyp kallad Golf Blue-e-Motion, se länk: https://blixtgordon.wordpress.com/2013/03/25/provkorning-vw-golf-blue-e-motion/ Har produktionsbilarna uppgraderats sedan dess kan vi se fram mot en tuff konkurrent till Nissan Leaf!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s