Tesla ger MAX laddning i Sverige!

Tesla jobbar för fullt för att kunna öppna sina första Superchargers i Sverige till sommaren. Enligt obekräftade källor inledde Tesla tidigt diskussioner med Rasta om placering av sina 135 kW-snabbladdare men har nu istället valt att samarbeta med hamburgerkedjan MAX! Enligt samma rykten kommer även Dinners-restauranger ingå i samarbetet – kanske främst på strategiska platser där MAX inte är etablerade. De fyra första laddstationerna kommer förhoppningsvis öppnas redan i början på juli – Tesla säger sig endast behöva 2 veckor för entreprenad och installation efter att bygglov har beviljats!

Dinners Arboga
Utefter E18 blir MAX-restaurangen på Våxnäsgatan i Karlstad först ut som sedan följs av Dinners i Arboga. Med dessa två supercharger-stationer kommer den 52 mil långa resan mellan Oslo och Stockholm avverkas med ett eller två laddstopp då det är 215 km mellan Oslo och Karlstad, därefter är det 155 km till Arboga och ytterligare 155 km till Stockholm.

Laddning Max Uddevalla

2,2 kW-laddning på MAX i Torp Köpcentrum

På E6 mellan Oslo och Göteborg kommer superchargers placeras på MAX vid Torp köpcentrum i höjd med Uddevalla. På norsk sida öppnar Tesla en ny superchargerstation vid Marché-restaurangen i Solli(Sarpsborg) bara 80 km söder om Oslo. Mellan Solli och Torp är det 135 km och därefter är det bara 80 km till Göteborg.

Laddning Max Falkenberg

2,2 kW-laddning på MAX i Falkenberg – snart med bättre kräm!

Utefter E6 söder om Göteborg kommer MAX i höjd med Falkenberg få Teslas superchargers. Avståndet mellan Göteborg och Falkenberg är 100 km och mellan Falkenberg och Malmö är det 175 km och vidare till Köpenhamn är det ytterligare 40 km.

Tesla Superchargers 2014-2015 NordenMed de fyra nya stationerna längs E6 och E18 kan ägare till Tesla Model S köra Oslo – Köpenhamn samt Oslo – Stockholm utan längre avbrott för nattladdning.

Ytterligare sju superchargerstationer ska vara i drift i Sverige innan årsskiftet enligt kartfunktionen på Teslas hemsida. Utöver Karlstad, Arboga, Uddevalla och Falkenberg ser det ut som superchargers kommer placeras utefter E14 i Östersund och Sundsvall och vidare ner utefter E4 i Gävle, Södertälje, Norrköping, Jönköping och Ljungby.

Tesla meddelar nu även att de öppnar upp för samarbete med andra biltillverkare att använda samma unika standard för supercharging – förutsatt att man som partner tillämpar en liknande affärsmodell som Tesla där elbilsföraren inte behöver betala för snabbladdning. www.engadget.com/2014/06/09/tesla-to-share-supercharger-patents/

Av ovan angivna placeringar av superchargers är Karlstad, Uddevalla och Falkenberg att anse som mer eller mindre bekräftade iom att bygglovsansökningar inkommit till respektive kommun.

4 tankar på “Tesla ger MAX laddning i Sverige!

  1. Reblogga detta på blixtgordon och kommenterade:

    Anställda på MAX ska nyligen ha fått intern information om samarbetet med Tesla i uppförande av superchargers i Sverige och Norge. Enligt uppgift blir MAX i Torp (Uddevalla) och Karlstad först där Teslas laddare kommer tas i drift redan första veckan i juli och där efter ska restaurangerna i Falkenberg och Lier i Norge (vid E18 ca 40 km söder om Oslo) få igång sina superchargers i mitten på juni.

  2. Detta blir super när man kör till og från Gbg. Stopp på Torp på vei ned och Solli på väg hem. Gläder mig till att ta ”superladdningsoskulden” i juli 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s