Tesla ger MAX laddning i Sverige!

Anställda på MAX ska nyligen ha fått intern information om samarbetet med Tesla i uppförande av superchargers i Sverige och Norge. Enligt uppgift blir MAX i Torp (Uddevalla) och Karlstad först där Teslas laddare kommer tas i drift redan första veckan i juli och där efter ska restaurangerna i Falkenberg och Lier i Norge (vid E18 ca 40 km söder om Oslo) få igång sina superchargers i mitten på juni.

blixtgordon

Tesla jobbar för fullt för att kunna öppna sina första Superchargers i Sverige till sommaren. Enligt obekräftade källor inledde Tesla tidigt diskussioner med Rasta om placering av sina 135 kW-snabbladdare men har nu istället valt att samarbeta med hamburgerkedjan MAX! Enligt samma rykten kommer även Dinners-restauranger ingå i samarbetet – kanske främst på strategiska platser där MAX inte är etablerade. De fyra första laddstationerna kommer förhoppningsvis öppnas redan i början på juli – Tesla säger sig endast behöva 2 veckor för entreprenad och installation efter att bygglov har beviljats!

Dinners Arboga
Utefter E18 blir MAX-restaurangen på Våxnäsgatan i Karlstad först ut som sedan följs av Dinners i Arboga. Med dessa två supercharger-stationer kommer den 52 mil långa resan mellan Oslo och Stockholm avverkas med ett eller två laddstopp då det är 215 km mellan Oslo och Karlstad, därefter är det 155 km till Arboga och ytterligare 155 km till Stockholm.

Laddning Max Uddevalla 2,2 kW-laddning på MAX i Torp…

Visa originalinlägg 242 fler ord

4 tankar på “Tesla ger MAX laddning i Sverige!

  1. Naivt ? Njae… nu när det finns Mcdonalds och BurgerKing mfl. så tar man självklart det som förstahandsval i stället för MAX som försöker tvinga anställda att rösta som vd´n vill. Rena rama DDR fasonerna som inte hör hemma i en demokrati, klingar ju dåligt med elbilar som är något nytt och fräsht.

  2. Synd att det vart MAX ,efter deras skandal när anställda skulle skrämmas att inte rösta borgerligt så har jag slutat äta där.

    • Att undvika en restaurang pga en av ägarnas politiska åsikter känns väl ändå lite naivt. Det var ju inte direkt hets mot folkgrupp…

  3. Pingback: Oslo-Göteborg-Malmö i sommar! - Tesla Club Sweden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s