Elbilsvänligaste riksdagspartierna

ElbilSveriges Partienkät 2014 

ElbilSverige har låtit samtliga riksdagspartier svara på frågor hur de ställer sig till förmåner och incitament för elfordon och laddinfrastruktur. Föga förvånande så kniper Miljöpartiet första platsen men att Vänsterpartiet tar en andraplacering var mer oväntat för mig. På tredje plats kommer Centerpartiet tätt följt av Socialdemokraterna och Kristdemokraterna. Sedan blir det väldigt långt till de tre resterande partierna i poängräkningen…

Nedan en sammanställning av enkätsvaren som legat till grund för bedömningen:ElbilSveriges sammanställning av partienkat 2014

Länk till ElbilSveriges pressmeddelande – Elbilsvänligaste riksdagspartierna 2014 utsedda

2 tankar på “Elbilsvänligaste riksdagspartierna

 1. Det finns massor med pengar men en stor del hamnar tex i den 1000 sidor lååånga rapporten om Bonus-Malus men där inte göra något. Samma då man under 7 år utreder nettodebitering för Solceller med tre utredningar där två super EU experter sa att man inte får ha nettodebitering som massa länder i europa men där sveriges administrativa skattereduktion ändå fick NEJ.

  Problemet i Sverige är att man istället för att tillsätta en person som kan lösa ett problem så tillsätter man en person som kan administrera problemet.

  De partier som i tex frågan om ”Rikstäckande snabladarnätverk” hänvisar till Demonstrationsprogrammet för Elfordon” har ju noll koll då det inte är ett demonstrationsprogram utan ett forskningsstöd som inte får gå till det frågan åstyftade.

  Sannolikheten att de som faktisk vet vad de talar om gör mer för elfordon än de med noll koll är nog ändå rätt stor.

 2. Med 100.000 nya Svenskar varje år som behöver bostad, utbildning, sjukvård och bidrag så lär det inte finnas mer pengar kvar till miljöfrågor. Politikerna blir ju till och med tvungna att stjäla biståndspengar från dom som svälter !
  Vi får hoppas på privata aktörer som vill tjäna pengar på infrastruktur för elbilister eller som Telsa att biltillverkaren bjuder på infrastrukturen om man köper en bil !
  Att gå på politikers glättade vallöften är väl något som ingen gör i dagens upplysta samhälle ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s