Ytterligare 75MSEK till årets Supermiljöbilspremie!

På TV4-nyheterna i morse gick Annie Lööf ut med information att regeringen förlänger årets supermiljöbilspremie genom att skjuta till ytterligare 75 miljoner kronor. Det har varit mycket skriverier om att årets pott på 100 MSEK redan tagit slut då försäljningen av laddhybrider och elbilar gått bättre än väntat med 2554 bilar sålda under årets första 7 månader.

Tillskottet på 75 MSEK innebär att ytterligare 1875 supermiljöbilar kan få premie utöver de 2500 som var budgeterat för under 2014. Dock kommer detta inte att räcka långt då nybilsförsäljningen garanterat kommer ligga kring 600 supermiljöbilar per månad och kassan kommer åter vara tom i slutet på oktober…

Länk till TV4-nyheterna kl 9 den 26/8

Vill passa på att varna för rent idiotiska filmklipp i inslaget, bl.a. visas bilder på den Norska elbilen TH!NK som gick i konkurs 2011 och har alltså aldrig varit aktuell som supermiljöbil då premien började betalas ut först 2012. TV4 måste ha grävt långt ner i sina historiska arkiv…

Nästa filmklipp är ännu mer korkat och dessutom rent brandfarligt då det visar en Priusägare som ansluter laddkontakten till en sladdvinda för inomhusbruk – något som inte är att rekommendera! Toyota Prius som förövrigt är att likna vid supermiljöbilarnas svarta får då den endast har en elektrisk räckvidd på maximalt 20km under gynnsamma förhållanden… Supermiljöbilspremien kastas i praktiken i sjön då priset för fossilfria km med Prius PHEV ligger på 2000kr/km. Motsvarande km-pris för fossilfri drift med ex Nissan Leaf eller Renault ZOE är ca 200kr/km då de har en elektrisk räckvidd kring 200km.

1 tanke på “Ytterligare 75MSEK till årets Supermiljöbilspremie!

  1. Problemet här är laddhybriderna. Visst kunde dom få en liten premie men den skall ju vara i propotion till antal mil körning på en laddning i så fall. Det är ju det enda rättvisa, för sen bränner dom ju bränsle som vilken bil som helst. Eller ännu bättre kräv 0% utsläpp. Bilen får inte ha avgasrör ! Först då blir det bra för miljön och 10.000 laddstolpar !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s