Ny snabbladdstation i Kungälv

Laddpunkten KungalvLaddpunkten.se uppför en snabbladdningsstation på parkeringen vid McDonalds i centrala Kungälv. Laddstationen består av två snabbladdare och väderskydd samt en interaktiv informationstavla. Laddaren från Delta Electronics är utrustad med CHAdeMO samt CCS och DBT-laddaren har CHAdeMO och Typ2 43kW. Det kommer finnas wifi på platsen och ICA Maxi ligger bara 100m från laddstationen.

Snabbladdstationen byggs av Kungälv Energi i samarbete med Kungälvs kommun, det lokala näringslivet och EU-projektet Ecoast. I pressrelease från föregående vecka meddelar Kungälv Energi att det kommer vara gratis att snabbladda de första fem åren.

Anläggningen öppnar på torsdag 11 september i samband med Kungälvsmässan som pågår torsdag – lördag i Mimers Hus. Under mässan finns möjlighet att prova elbilar och givetvis även testa snabbladdning. Det kommer finnas flera elbilar på plats vid laddstationen 12-18 på torsdag, 12-19 på fredag samt 10-16 på lördag.

Laddpunkten E6 GBG norrLaddpunkten kommer uppföra sin tredje snabbladdningsstation i Munkedals kommun under hösten. Stationen kommer placeras vid Rasta på Håby rastplats och öppnar upp för elbilsresor utefter E6 mellan Göteborg och Oslo.

Håby ligger precis halvvägs mellan Svinesundsparken och Kungälv då det är ca 8 mil åt båda håll – en perfekt placeringen för att skapa första länken i en hållbar korridor av snabbladdare mellan Göteborg och Oslo.

Elbilister som vågar sig på på denna resa måste köra över Orust för att kunna snabbladda – avståndet till snabbladdstationen vid Svinesundsparken är dock i längsta laget då det är ca 13 mil däremellan. Det krävs god planering för att undvika långa laddstopp vilket jag erfarit vid mina två resor med Leaf till Oslo:

2 tankar på “Ny snabbladdstation i Kungälv

  1. Hej jag undrar om någon kan svara på om det är skadligt att snabbladda bilen
    Jag har en Mitsubishi Outlander phev som jag är mycket nöjd med men jag kan bara ladda den hemma i vanligt uttag för jobbet säger nej till att jag får ladda bilen (en kommunal skola i jönköping) så nu snabbladdar jag på väg hem från jobbet. Undrar om det är skadligt för bilen, har inte hittat något om det. En del säger att det är det en del att det inte spelar någon roll

    • Kolla lite i kommunens miljöpolicy och skriv ett välformulerat brev till lämplig tjänsteman på kommunen. Så borde du nog få ladda på skolan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s