E6 öppen för elbilsresor Göteborg – Oslo

Tanum Shopping

Foto: uppladdning.nu

Tanum Shopping öppnade den 15 november och erbjuder snabbladdning, troligen för att locka till sig köpstarka och elbilsburna norrmän. Tre st GARO-laddare, samtliga med stöd för CCS, CHAdeMO och Typ2 43kW, står prydligt uppradade under tak och bakom kraftiga påkörningsskydd.

Foto: uppladdning.nu

Foto: uppladdning.nu

Den 11 december slog ett nytt McDonalds upp portarna i Håby straxt norr om Munkedal och då driftsatte Fortum även en duoladdare från GARO med stöd för CHAdeMO och CCS.

Med dessa snabbladdare på plats öppnas en snabbladdningskorridor upp utefter E6 mellan Göteborg och Oslo. Avståndet mellan den norska snabbladdningsstationen i Svinsundsparken och Tanum Shopping är 50 km och därifrån är det bara 35 km ner till McDonalds i Håby och sedan ytterligare 85 km till Laddpunktens snabbladdningsstation i Kungälv. Tyvärr saknas möjlighet att ladda med Typ2 43 kW på McDonalds men redan i februari ska detta vara ordnat då även Laddpunkten öppnar en snabbladdningsstation vid Rasta/OKQ8 i Håby – en förutsättning för att även Renault Zoe ska kunna resa problemfritt mellan Oslo och Göteborg.

Utan snabbladdningskorridorer krävs mycket planering och långa laddstopp vilket jag erfarit då jag vågat mig på att köra Leaf till Oslo vid två tillfällen:

5 tankar på “E6 öppen för elbilsresor Göteborg – Oslo

 1. Då väntar vi med spänning 🙂 på utbyggnad söderut. Någon som vet något om Halmstad eller Laholm. Ser väl också inte helt perfekt ut med CCS laddare i Skåne just nu?

  • Hej Dan, då är vi två! …elbilsnördar med kameramobiler!! 😉
   Tackar för bilderna – hoppas det är OK att jag ”lånade” dem?

   Vet du om det går att ladda dygnet runt i Tanum eller krävs det RFID-kort som hämtas i någon butik under öppettiderna? Inte helt ovanlig lösning tyvärr…
   Även nyfiken på om det kostar något i Tanum? Fortum kommer inom kort börja ta betalt på alla sina snabbladdare á 3kr/minut.

   • Nej det kostar inget att ladda i Tanum. Det krävs inget RFID-kort även om det ser så ut på laddstationerna, bara tryck på någon av knapparna så kommer displayen igång. Laddstationerna är öppna dygnet runt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s