Clevers nät av snabbladdare snart i drift

CleverI början på året gick Öresundskraft ut med nyheten att de bildar ett nytt bolag i syfte att uppföra ett nätverk av snabbladdare utefter E18, E6, E4 och väg 40. Det är danska Clever som nu tar klivet över sundet genom etablering av systerbolaget Clever Sverige och för någon vecka sedan meddelade även Jämtkraft att de gått in som delägare.

Bild från uppladdning.nu

Bild från uppladdning.nu

Den första Cleverladdaren på svensk mark uppfördes i december 2014 på McDonalds vid Ättekulla i Helsingborg där den ersatte den DBT-laddare som pga mycket krångel och fel fått utmärkelsen ”Sveriges sämsta laddplats”.

Bild från uppladdning.nu

Bild från uppladdning.nu

Den första Clever-laddaren togs i drift i Värnamo i samband med att den nybyggda Statoli-tappen öppnade i slutet på juni.

Fler snabbladdare uppförs nu i snabb takt och 23 av dessa blir i samarbete med Statoil, där mackar på följande orter planeras få Clever-laddare; Borås, Halmstad, Järna, Jönköping, Karlskoga, Karlstad, Laholm, Linköping, Lomma,  Lund, Mölndal, Norsholm, Nyköping, Spekeröd, Stavsjö, Strömstad, Södertälje,  Varberg, Värnamo, Västerås, Årjäng, Örebro, Örkelljunga
Clever BorasLaddare installeras just nu bland annat vid Statoil på Kasernvägen i Borås… Clever Jonkoping…och vid Statoil vid Österänge i Jönköping. Dessa är dock inte i drift ännu men det är nog bara strömmen som ska kopplas på så kanske snart? Clever 20150717Totalt kommer 35 snabbladdare uppföras och troligen placeras några av dessa även vid Dinners/Tesla SC och andra utvalda bensinstationer och snabbmatsrestauranger. Planen är att merparten ska vara i drift senast i oktober men förhoppningsvis ska jag kunna åka en sväng med Leafen till Linköping i slutet på augusti – en resa som jag motvilligt gjort med Outlandern när familjen ska med…

3 tankar på “Clevers nät av snabbladdare snart i drift

  1. Ska precis nu köpa elbil och funderar på Västervik och E22? Västervik är turisternas ”Mecka” men ingen snabbladdstation! Okej, man drar inte husvagn med Nissan Leaf…. men i alla fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s