Energivinnare & pallplats i OECR

OECR 2015 PrisutdelningEn av årets elbilshöjdpunkter är OECR – Öresund Electric Car Rally och för egen del blev det en minnesvärd helg med ett förstapris för lägst energiförbrukning/ton samt en tredjeplacering totalt i tävlingen! Detta var tredje gången jag deltog i tävlingen som tidigare resulterat i en totalseger 2013 med Nissan Leaf samt en 34-plats 2014 med Nissan e-NV200.

OECR 2015 Energirace med veteranerLördagens energitävlingen gick från Köpenhamn till Helsingör på kurviga landsvägar genom ett underbart vackert Själland, en sträcka på 9 mil förutsatt att man lyckades hittade rätt väg. Min co-driver och kollega – Emil Lidström – löste dock uppgiften, undermåliga tävlingskartor till trots. Vid målgång visade färddatorn en förbrukning på 1,01 kWh/mil och nattens energimätning gav 10,7 kWh vilket ger en nettoförbrukning på smått sensationella 1,1 kWh/mil vilket innebar att vi var snålast av samtliga team!

Nästa tävlingsmoment var precisionskörning där vi skulle köra över plattor med både bakhjul och framhjul och sedan köra en serpentinbana på kortast tid. Vi gick i mål på 31,68 sekunder och placerade oss på andra plats bara 6 tiondelar efter vinnaren.

OECR 2015 Helsingborg elkojaEfter lördagens två deltävlingar ställde samtliga bilar upp på torget i Helsingborg där Patriks elkoja drog mång nyfikna till sig som undrade över bygget.

OECR 2015 Start HelsingborgSöndagens regularityrally började med regn en det klarnade snabbt upp under dagen.

OECR 2015 Malmö LeafMed så bra prestationer under lördagen hade vi segervittring men vid målgång i Malmö visade det sig tyvärr att vi kört bort oss totalt och vi hamnade på 31:a plats i den sista deltävlingen.

OECR 2015 Malmö Peter i elkojaÄven här var intresset stort för elkojan och privilegrade personer bjöds på kortare provkörning då det fanns kräm kvar i batterierna efter målgången i Malmö.

OECR 2015 Prisutdelning Mattias och JakobMed två flaskor segerchampagne blir man ivrigt uppvaktad av 2030-sekretariatet som av förklarliga skäl gillar alkohol – tveksamt dock om det duger som drivmedel!?

OECR 2015 Vinnare MesserTotalvinnare av OECR 2015 blev åter igen Martin Messer Thomsen med sonen Patrik 

OECR 2015 Prisutdelning Emil och GordonTrots att vi kände att vi kunnat prestera bättre så var både Emil och jag väldigt nöjda med vår insats i Team EFORCE THREE!

OECR 2015 Engineering ForceTotalt ställde vi upp med tre team från Engineering Force – en elkonverterad Mini, min egen Leaf samt en Tesla Model S85D. Blir det elbilstävling även nästa år återkommer vi med fyra team – minst!

3 tankar på “Energivinnare & pallplats i OECR

  1. Pingback: Vinnarbilen oerhört lättsåld! | blixtgordon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s