Nissan Leaf miljöbästa bil 2016!

Miljobastabil 2016 Nissan Leaf 30kWhEn oberoende expertjury har utsett Nissan Leaf till Miljöbästa Bil 2016 i två klasser; Bästa valet för privatbilisten med normal ekonomi och Bästa valet för företaget! Framför allt var det den utökade räckvidden med 30 kWh batteriet föll juryn på läppen men även den lite udda designen vilket anses ge marknadsföringsvärde eftersom det syns att Leaf är eldriven. 

I konkurrens med totalt 35 nominerade bilmodeller blev det mycket bra utdelning för de rena elbilarna och framför allt Nissan Leaf lyckades ta hem storslam i båda kategorierna. Renault Zoe blev utsedd till näst bästa miljöbil för privatbilister och även här omtalas den nu förbättrade räckvidden – en uppgradering som tyvärr kom på bekostnad av möjligheten att snabbladda.

Både Nissan och Renault erbjuder sina elbilar till förmånlig privatleasing vilket gör det möjligt för fler människor att köra utsläppsfria elbilar till låga driftkostnader.

Tesla Model S blev utsedd till tredje bästa val för företag med motiveringen – ”Själva symbolen för en medveten aktör som vill ligga i framkant och en mycket effektivare budskapsbärare än att spendera motsvarande pengar på reklam”. 

tesla_model_sTesla Model S tog även första (4WD) och andra (2WD) platsen som folkets favorit och även här utmärkte sig Nissan Leaf med en tredjeplacering. Folkets favorit är en öppen omröstning i regi av Auto Motor & Sport och Alrik Söderlind, kommenterar Folkets val så här: ”Tesla har som inget annat märke drivit på utvecklingen av elbilar genom att föra in passion, körglädje och design i miljöbilsekvationen. Dessutom har man byggt en infrastruktur. All världens premiummärken har äntligen vaknat till liv. Tesla är en drömbil för bilentusiaster”.

Bi-fuel Volvo V60Bland de nominerade fanns även laddhybrider och gasbilar och både Volvo V60 Bi-Fuel och Skoda Octavia G-TEC (gas) blev tvåa respektive trea i var sin kategori.

Nog är det lite underligt att ingen laddhybrid lyckas ta pallplats – inte ens i företagskategorin där Mitsubishi Outlander PHEV ofta omtalas som tjänstebilsfavorit?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s