Kör eldrivet utan att äga bil

DriveNow_BMW_i3_appDriveNow lanserar BMW i3 i sin flytande bildelningstjänst i Stockholm. Elbilarna kommer finnas tillgängliga från och med 17 mars 2016 och föraren betalar bara för användning per minut. Initialt lanseras 30 elbilar som enkelt går att lokalisera och låsa upp direkt på gatan via DriveNows app. Bilarna står parkerade på Stockholms gator så användarna behöver varken hämta eller lämna bilen vid en specifik hyrstation.

DriveNow_KopenhagenFörra året lanserade DriveNow en helt eldriven flotta med 400 st BMW i3-bilar i Köpenhamn. Köpenhamnslanseringen är världens största elbilskoncept och har varit en stor succé, mycket på grund av att staden har jobbat hårt för att ligga i framkant gällande utvecklingen av infrastrukturen för laddningsstationer.

Vill man bli medlem registrerar man sig på drive-now.com. Registreringsavgiften är 290 kronor och det tillkommer sedan inga fasta månadskostnader utan förarna betalar bara 4:50 kr per minut de använder bilarna. Då bilen har 20 % kvar av batteriladdningen får föraren en fråga om att hjälpa till att ladda bilen – Den som då kör till närmsta laddningsstation och ansluter bilen får 20 bonusminuter som tack för hjälpen. Alla laddningsstationer hittas enkelt i DriveNow-appen eller i bilens navigatior.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s