Svensk konfigurator för Model X!

TeslaStore20160314Fick en ingivelse att svänga förbi Tesla Store i Mölndal idag och väl där upptäckte jag att konfiguratorn för Model X var igång med priser och allt! Enligt produktspecialisterna i butiken så är X-konfiguratorn än så länge endast tillgänglig i Tesla Stores så den som vill botanisera får snällt bege sig dit.Designstudio Model X TeslastoreEndast 90D och P90D går att konfigurera nu, troligen vill Tesla fokusera på dessa två innan de öppnar upp för beställningar av 70D senare i år. Priset för Model X 90D startar på 1.117.000kr men då ingår luftfjädring! Motsvarande Model S 90D med tillvalet luftfjädring kostar 1.037.100kr så det skiljer alltså 79.900kr mellan S & M. Elons tidigare utago att Model X endast ska kosta 5.000USD mer än motsvarande Model S stämmer alltså någe sånär om man beaktar svensk moms vid överättningen till SEK.TeslaStore19ModelS20160314Ytterligare en intressant iaktagelse vid mitt spontanbesök i Tesla Store var att det stod 22 st Model S i väntan på leverans till lyckliga kunder i södra Sverige. Vi börjar nu närma oss slutet på årets första tre månader och det levereras just nu 2-3 bilar varje dag från Tesla Store Mölndal för att maximera antalet levererade bilar för Q1!

4 tankar på “Svensk konfigurator för Model X!

 1. Har fått reda på att Model X konfiguratorn som var öppen på ServiceCentret i Göteborg var en bugg… Den är nedsläckt nu så vi får otåligt vänta till den officiella X-konfiguratorn öppnar på Teslas hemsida någon gång i framtiden!

 2. Det verkar som man får mycket mer för pengarna om man väljer en X. Så liten prisskillnad och så mycket större bil med fler säten, dragkrok och lastmöjliheter.
  Får fundera på att sälja en av våra S.

  • Fast fler säten (standard 5) och dragkrok kostar extra. 🙂
   + Gordon Tesla redovisar förs. månadsvis nu!
   (funderar du på att uppgradera Leafen redan?)

   • Ja, det kostar 43.400kr för tredje sätesraden i X jämfört med 32.500kr för de bakvända stolarna i S.
    Dragkrok kostar på alla bilar men det är ju en klar fördel att det går att få på X!

    Gällande maxade leveranser i slutet på varje kvartal så hänger det ihop med kvartalsrapporterna vilket har stor inverkan på aktiekursen.

    Har precis uppgraderat till Leaf 30kWh och planerar att behålla denna ett bra tag nu, det är snarare Outlandern som hänger löst… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s