Designstudio för Tesla Model X

Tesla Model X 90D konfigurator 20160501Nu har designstudion för Model X öppnat med svenska priser och där framgår att leverans för den som beställer en bil idag beräknas till slutet på 2016. Samliga Model X blir fyrhjulsdrivna och det är bara instegsmodellen 75D, med ett baspris på 987.000 kr, som inte har grundutrustats med den aktiva luftfjädringen.

Vanligaste svenska konfigureringen av odel X blir gissningsvis en 90D extrautrustad med; Autopilot, 7-säten, Köldpaket och Dragkrok vilket ger ett priset på 1.206.700 kr.  På min egen önskelista finns även Premium Uppgraderingspaket (som inkluderar Bio Weapon Defence) och Metallic vilket ger ett slutpris på 1.293.700 kr…

Tesla Model S 90D konfigurator 20160501 Elon har tidigare sagt att det kommer skilja ca 5000 USD mellan Model S och Model X. Jämför man svenska priserna mellan bilarna blir dock Model X 90D lite drygt 66.000 kr dyrare än motsvarande Model S 90D (med luftfjädring som tillval).

Tesla Showroom Arkaden GoteborgSamtidigt som den officiella designstudion för Model X öppnade upp kom även den glada nyheten att Tesla även kommer öppna Showroom i Arkaden på Brunnsparken. Tesla vill inte bekräfta detta men en titt på kartan på Tesla Motors hemsida visar en kommande butik i centrala Göteborg.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s