11 nya snabbladdare i Göteborg

Leif snabbladdar pa Lindholmen 20160622Idag invigde Göteborg Energi en ny snabbladdare på gästparkeringen vid Lindholmen Science Park. Vid laddning hörs fågelkvitter och en grön ljusramp pulserar ovanför laddaren för att visa att laddning pågår.Goteborg Energi 11 snabbladdare 2016-06-22I samband med invigningen togs ytterligare sex snabbaladdare i drift runt om i Göteborg och tre till planeras vara igång innan semestern. På några av platserna fanns det tidigare DBT-laddare men dessa har (eller ska) bytas ut mot GARO-laddare med stöd för 50kW-laddning med både CCS och CHAdeMO samt även Typ2 43kW AC-laddning. Det kommer vara gratis att snabbladda på samtliga snabbladdare tom 31 augusti, därefter kommer det kosta 3 kr/min och betalning kan då göras via RFID-kort eller APP i smarttelefon.

GAROs nya Typ2 laddstolpeGöteborg Energi satsar stort på laddinfrastruktur i Göteborg och kommer även uppföra 260 laddstolpar utrustade med 2 st Typ2-uttag vardera.

Företagets totala investeringen är 10 miljoner kronor med ett tillskott på 8 miljoner kronor från regeringens Klimatkliv.

Enligt uppgift kommer elen i samtliga laddplatser vara  förnyelsebar från sol, vind och vatten.

42 procent EV med Typ2Den ursprungliga planen var att sätta upp en äldre variant av laddstolpe med fasta kablage och Typ2-hanskar men efter lite påtryckningar kring affärsnyttan med att inte låta laddplatser stå tomma ändrades strategin vilket gör det möjligt för alla nyare elbilar att ladda med en Typ2-laddsladd anpassad för den egna elbilen.

Göteborg Energi har tagit fram en egen karta över laddplatserna i Göteborg, tyvärr går det inte att utläsa varesig effekt eller vilken laddstandard som stödjs! Den som vill hitta laddplats kan istället söka sig till www.eGOtrip.se där det även enkelt går att få fram samtliga laddstandarder anpassade till olika elbilar och dessutom göra ruttberäkning för längre elbilsresor samt även pendling både med och utan laddning på arbetsplatsen.

4 tankar på “11 nya snabbladdare i Göteborg

 1. Har kört 150 mil bilsemester med Leaf i sommar. Karlstad-Oslo-Fredrikshamn-Billund – Roskilde – Varberg – Karlstad.
  Egotrip funkar utmärkt!

  Den enda funktion jag saknar är att kunna välja vilka laddföretag jag skall använda. Nu tycks Clever prioteras, vilket passar mig bra, men i Norge finns en stor mängd leverantörer som alla kräver egna rfid taggar. Alternativt ett norskt mobilabonnemang att smsa ifrån.

  Dessutom behövs en snabbladdare i Åmål

  • Hej Olle, vad kul at du har användning av eGOtrip.se
   Det har gjorts över 6000 ruttberäkningar sedan ruttplaneraren öppnade för knappt ett år sedan vilket är jätte kul!
   Jag tittar just nu på att få fram information om laddoperatör men det kan dröja till hösten innan denna kan offentliggöras…

   Mvh Gordon

  • Javisst funkar uppladdning.nu men eGOtrip.se är snyggare, eller hur? 🙂
   eGOtrip.se visar dessutom samma laddare som uppladdning.nu men det går även att välja att få ladd-data från laddinfra.se.

   Fördelen med eGOtrip.se är att du själv inte behöver hålla reda på vilka laddstandarder som din elbil är kompatibel med, istället väljer man bil genom att klicka på bilarna i sidhuvudet och laddstandarder och elektrisk räckvidd syns direkt.
   När man valt elbil visas endast kompatibla laddare på kartan.

   Den som redan äger elbil har garanterat bra koll på laddstandarder men den som går i elbilsköpartankar kan enkelt jämföra olika bilmodeller avs laddmöjligheter och räckvidd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s