Lidl har Sveriges bästa laddplats

Snabbladdare Lidl Kungsängen Bild från uppladdning.nu

Snabbladdare Lidl Kungsängen Bild från uppladdning.nu

I samband med eCarExpo i Nacka tilldelades Lidls snabbladdstation i Kungsängen utmärkelsen Sveriges bästa laddplats 2017. Utmärkelsen delas ut av Elbil Sverige, tidningen Elbilen i Sverige samt uppladdning.nu. 

Motiveringen lyder:
”För att Lidl med all tydlighet visar att de vill se mer elbilar på svenska vägar och ha elbilister som kunder i sina butiker. Med väl tilltagna stationer som rymmer hela tre snabbladdare på vardera 50kW kan lika många elbilar ladda samtidigt vilket ökar tillgängligheten för elbilister med laddbehov.”

Snabbladdarna får sin el från solceller monterade på väderskydden till laddstationerna samt ovanpå butikens tak. Nu återstår bara tydlig skyltning om parkeringsförbud för alla bilar som ej laddar!

Länk till laddplatsen på uppladdning.nu

Annons

3 tankar på “Lidl har Sveriges bästa laddplats

  1. Dom snabbladdarna brukar fungera så att en bil kan ladda DC och en bil AC samtidigt om så är fallet även här vet jag inte. Men skulle det vara så blir det 6 bilar samtidigt !

    • Helt riktigt, dock syftar motiveringen till att 3 elbilar kan snabbladda med 50 kW på samma gång. Effekten vid AC-laddning begränsas av elbilens ombordladdare och den kan variera allt mellan 3,3 till 22 kW.

      • Ja men många vet inte om detta faktum och vänder när dom ser att en redan laddar. Har man lågt batteri så kan det kännas jobbigt. Sanningen är den att man kan ladda men långsammare om det nu var Chademo eller Combo man tänkte använda i första hand.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s