Blir 2018 året då du tar steget?

Myrtorpsvägen Leaf och Model XElbilarna kommer nu i mängd och är inte längre något för enbart teknikintresserade och elbilsnördar. De som redan har tagit steget över till ren elbil säger att de aldrig kommer att gå tillbaka till att köra bilar som drivs med fossila bränslen igen!

Själv har jag nu arbetspendlat i drygt 5 år och 13.000 mil med Nissan Leaf och i september 2016 bytte vi även ut familjens Mitsubishi Outlander laddhybrid till en Tesla Model X.

Visst finns det utmaningar att lösa när det gäller elbilar. Det kvarstår bland annat frågor kring hur man återvinner uttjänta batterier, men först efter det att batteriet använts som stationärt energilager i framtidens hållbara energisystem – långt efter att elbilen i sig är skrotad och återvunnen.

En sak är säker, elbilen är ett bättre val redan idag – så låt din nästa bil bli en elbil! Här är 7 tips för den som vill göra slag i saken och göra 2018 till ett gott nytt elbilsår!

Annons

2 tankar på “Blir 2018 året då du tar steget?

  1. Elbil är det enda rätta. Jag närmar mig själv 10000mil med min Nissan Leaf på lite mer än 2,5år. Köpte den för pendling men det är den bilen vi använder mest, dieselkombin är alltid sista alternativet när vi ska köra någonstans. 🙂 Väntar på en på VW Id Buzz, sedan blir familjebilen också en elbil. 🙂

    • Härligt att du är nöjd! Många som pendlat med elbil några år vill snart byta ut familjebilen av miljö- eller ekonomiska skäl – eller båda!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s