Leasingkampanj för Leaf 30kWh

UPPDATERING 2016-07-26: Denna leasingkampanj har ersatts av en ny, läs mer här!

Privatleasing 2016 Hurtigs BilNu har en ny Leasingkampanj startat för Leaf 2016 där det är möjligt att välja till 30kWh-batteriet. Leasingperioden löper över 2 år och det går att välja årliga körsträckor på 1000, 1500 och 2000 mil. De första Leaf 2016 beräknas till Sverige i början på januari.  Privatleasing 2016 Hurtigs Bil manadskostnadTyvärr har Nissan gjort en rejäl räknevurpa då de gjort det lite för enkelt för sig och slagit ut den tillkommande kostnaden på 19.000kr för det större batteriet över leasingperiodens 2 år. Det innebär alltså att begagnade Leaf med samma körsträcka värderas ha samma restvärde oavsett batteristorlek efter leasingperiodens slut?!

Det verkar som Nissan under 2018 hellre vill få hem ett stort antal begagnade Leaf med 24kWh batterier och 3 år kvarvarande batterigaranti än bilar med batterier på 30kWh och 6 år återstående batterigaranti? Det är inte svårt att räkna ut vilken variant som är lättast att sälja om två år då de flesta biltillverkare, inkl. Nissan, aviserat att de kommer ha elbilar med 40-50 mil räckvidd?

Länk till tidigare inlägg med priser och tillbehör för Leaf 2016

2 tankar på “Leasingkampanj för Leaf 30kWh

    • Nja, jag vet inte riktigt om Nissan tänkt igenom ekvationen fullt ut…
      Med denna prissättning är risken uppenbar att de flesta leasingkunder väljer Leaf med det mindre batteriet vilket innebär att Nissan står med ett stort antal begangnade Leaf med betydligt kortare räckvidd än de nya elbiar som kommer finnas till försäljning under 2018!
      Det är inte svårt att räkna ut att Leaf med 24kWh batteri kommer vara svårsålda om drygt två år då utvecklingen går fort och det då finns bilar med 30-40 mils äkta räckvidd…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s